​Stray Dogs er et dokumentarfilmproduksjonsselskap basert i Oslo, Norge, drevet av produsentene KriStine Ann Skaret og Sarah Winge-Sørensen.

Vi jobber med regissørdrevne, kreative dokumentarer fra utvikling til distribusjon, med fokus på menneskerettigheter, sosial rettferdighet, kunst og kultur. Vi samarbeider med både nye talenter og erfarne filmskapere, i et miljø som fremmer kreativ utveksling, kunstnerisk eksperimentering og utfordrende ideer. 

Vi tror på levende bilders evne til å vise oss en annen verden enn den vi ser på egen hånd. Stray Dogs er alltid på jakt etter nye historier som kan utvikle vår forståelse av oss selv og hverandre, og ser på dokumentarfilm som en mulighet for felles opplevelser som kan åpne for nye perspektiver og dialoger som løper langt utenfor filmens rammer.

Stray Dogs Produsenter

Daglig leder, produsent og dramaturg

KriStine Ann Skaret er en av gründerne i Stray Dog Norway, hvor hun utvikler og produserer dokumentarfilm og står bak prisvinnende filmer som Livet er vakkert (2023), Ikke en sånn fyr (2022), Odelsgut og fantefølge (2020) og co-produksjonen Aswang (2019). Stine er opptatt av å bidra til et mangfold av talenter og perspektiver og jobber også som dramaturg, konsulent og gjestelærer både nasjonalt og internasjonalt.  Hun har tidligere vært konsulent for Norsk filminstitutt (2012–16) og Midtnorsk filmsenter (2017–20) og produserte flere prisvinnende filmer i Medieoperatørene fra 2007–2012. Stine har en BA i Estetikk fra UiO, en sterk interesse for ytringsmuligheter og menneskerettighetsspørsmål, og et stort hjerte for løshunder og hybrider av alle slag.

Produsent og impact produsent

Sarah Winge-Sørensen begynte som produsent i Stray Dogs i 2018, og produserte den prisbelønte ungdomsdokumentaren Fortellinger fra dusjen (2021) av Teresia Fant og De nakne (2023) av Barbora Hollan. Sammen med Stine har hun også produsert Livet er vakkert (2023) og Ikke en sånn fyr (2022). Sarah har over 10 års erfaring innen filmproduksjon og har spesialisert seg på strategier for publikumsengasjement. Før Stray Dogs jobbet hun med dokumentarproduksjoner hos Sant & Usant, Indie Film og Medieoperatørene. Hun var impact produsent på titler som Alt det jeg er (Sant & Usant, 2020) og Røverdatter (Indiefilm, 2018). Hun var også ansvarlig for outreacharbeid for den norske lanseringen av Gunda (Sant & Usant, 2020), som ble Oscar-nominert for beste dokumentar. I tillegg til å produsere er Sarah publikums- og markedskonsulent ved Viken filmsenter og har tidligere jobbet som gjestelærer og linjeprodusent for dokumentarregissør bachelorstudiet ved Den norske filmskolen. Sarah har en MSc i Urban Design fra Bartlett School of Architecture og en MA i politikk og sosial og økonomisk historie fra University of Edinburgh.

Regissører vi jobber med

Mohamed Jabaly er en palestinsk filmskaper og kunstner fra Gaza City som kom til Norge i 2014. Mohameds andre helaftens dokumentar, Livet er vakkert, vises på flere av verdens største filmfestivaler, i likhet med sin første helaftens dokumentar Ambulance. Ambulance vant flere priser, blant annet One World Media som Best Feature-dokumentar på BAFTA (2017), BBC Arabic Young Journalist Award, Sun Bird Award på Days of Cinema i Palestine, FIPA D’or Award og Jury Award - som beste dokumentarfilm under FIPA, Biarritz, Frankrike 2017. Mohamed har en BA i Moving Images fra Nordland Film & Art College i Nord-Norge.

Signe Rosenlund-Hauglid er journalist og regissør, basert i Oslo og Gøteborg - der hun tar en master i film ved HDK-Valand. Hennes film Ikke en sånn fyr hadde premiere på Bergen internasjonale filmfestival hvor den fikk hederlig omtale for beste norske dokumentar. Signe mottok Høstutstillingsprisen fra Bildende Kunstneres Hjelpefond i 2022, for filmen Vi går ned med stil og engangsgrill - som hun har laget med tre andre filmskapere.  Hennes forrige kortdokumentar Not in Tanzania, ble nominert til The Iris Prize i 2021, og mottok hederlig omtale under BIFF.  I 2020 deltok hennes kortdokumentar Kor faen blei det av Norge? i New Nordic Voice-programmet under Nordisk Panorama. I 2017 ferdigstilte hun en bachelor i journalistikk ved OsloMet - Storbyuniversitetet, og har siden skrevet for bl.a VG, Klassekampen og Morgenbladet. 

George Kurian er en dokumentarfilmskaper, DOP, skribent og fotojournalist. Hans forrige film, den prisbelønte Flukten, ble vist i mer enn 30 land. Flukten blir brukt av FN, HRW, Amnesty International og er også en del av samfunnsvitenskapelig pensum ved ulike universiteter over hele verden. Georges arbeid spenner fra karakterdrevne dokumentarer, medisinske og dyrelivsdokumentarer, frontlinjenyheter, aktualiteter og TV-dokumentarer. Hans film- og videoarbeid har vært omtalt på BBC, Channel 4, National Geographic, Discovery, Animal Planet, ZDF, Arte, NRK (Norge), DRTV (Danmark), Doordarshan (India) og NOS (Nederland). Hans fotojournalistikk har blitt publisert i The Daily Beast, The Sunday Times, Maclean's/Rogers, Aftenposten (Norge), Dagens Nyheter (Sverige), The Australian, Lancet, Domus, The New Humanitarian (tidligere IRIN News) og gjennom Getty-bilder, AFP og Nur Photo. George er en profesjonelt utdannet megler (konfliktløsning), og har opplæring i akutt førstehjelp i fiendtlige miljøer (HEFAT). Han er også tilgjengelig som konsulent for personer og organisasjoner som arbeider i felt der trusler og konfliktnivå krever planlegging og risikovurdering.

Teresia Fants korte dokumentar Fortellinger fra dusjen (2021), om tenårings tanker og opplevelser i skoledusjer og garderober, vant Children's Choice Award på verdenspremieren på Nordisk Panorama. Den har blitt vist på blant annet Dok Leipzig, Chicago International Children's Film Festival, Tampere Film Festival og BUFF. I Norge ble den sendt på både NRK og Aftenposten TV og har vist seg på skolene som del av en kulturturné og som en del av sex- og helseopplæringen. Fra 2018 til 2019 regisserte Teresia Vakuum, en nettserie om en gruppe på 20 personer, for den finske rikskringkasteren YLE. Studentfilmen hennes Leve Løten! ble sendt på NRK og DR og ble nominert til New Nordic Generation-prisen på Haugesund filmfestival. Hennes første dokumentar Empty cages the movie (37 min) hadde premiere på filmfestivalen i Gøteborg og har siden blitt vist på blant annet Ji.hlava IDFF og Dokfilm i Volda. Hun ble uteksaminert med en bachelor i dokumentarregi fra Den norske filmskolen sommeren 2018. Teresia er født og oppvokst i Vasa, Finland, og har nå base i Norge.


​Adel Khan Farooq er en filmskaper som jobber med animasjon, fiksjon og dokumentar, og også som forfatter og journalist. Hans første dokumentarfilm, Den norske islamisten (2017), ble vist på flere store festivaler, bla Hot Docs, AFI DOCS, DOC NYC, IDFA, One World-International Human Rights Documentary Film Festival og CPH:DOX. Hans siste film, den korte animasjonen Kakerlakker (2022), ble produsert av det Oscar-vinnende animasjonsstudioet Mikrofilm og hadde premiere på Animafest Zagreb. Adel debuterte som forfatter i 2016 med boken Mine brødre, som ble en bestselger i Norge. Han har tidligere jobbet som journalist i Dagbladet, og som researcher for NRK-programmet Brennpunkt. Han har en bachelor i journalistikk fra Høgskolen i Oslo og Akershus (nå Oslo Met).

Barbora Hollan er fotograf og dokumentarregissør. Hun er utdannet ved Den norske filmskolen og Kunstakademiet for arkitektur og design i Praha. Eksamenafilmen hennes Løvetannmamma, ble nominert på flere internasjonale filmfestivaler og vant Don Quixote-prisen på Krakow International Film Festival. I 2014 ble hennes fotografiske arbeider vist på Høstutstillingen. Hun jobber nå med sin første featuredokumentar.


Hazhir Ibrahimi ble uteksaminert fra den norske filmskolen med en BA i kreativ dokumentarregi i 2020. Studentfilmen hans Vennligst vent, om to brødre på et asylsenter, vant hederlig omtale på Norsk dokumentarfilmfestival. Han vant også pitchekonkurransen Nordic Talents i 2020 for prosjektet Å bære en bør. Hazhir har en lidenskap for å fortelle historier fra barns synspunkt. Han jobber også med fiksjon og er for tiden i postproduksjon med kortfilmen Løp Sipan Løp.


Merethe Offerdal Tveit jobber med dokumentarfilm og kunstfilm. Hun har produsert og regissert flere kortfilmer om bygde-Norge, et tema som ligger hennes hjerte nært. Hennes første helaftens dokumentarfilm Odelsgut og fantefølge (2020), vant beste norske dokumentar både ved Bergen internasjonale filmfestival og Dok Film Volda. Den vant Gullruten for beste dokumentarklipp og ble nominert til Amanda for beste dokumentar. Merethe har regissert flere kortfiksjon-, dokumentar- og eksperimentelle filmer. Absalon Beyersgate 10 (2010), et eksperimentel kortfilmprosjekt på super-8, ble vist på Nordisk Panorama. Merethe studerte regi ved Nordland kunst- og filmskole og ved Oslo Met.


Thea Haavet er en dansk-norsk journalist og filmskaper med bakgrunn fra blant annet Vårt Land, Nordisk Film og TV og TV Inter. Som film- og utviklingsprodusent for Stefanusalliansen, som jobber med trosfrihet som menneskerettighet, reiste hun rundt i verden med et kamera og filmet historier fra steder som Irak, Syria og Libanon, Pakistan og Korea-halvøya. Temaet flyktninger, migrasjon og integrering har vært en rød tråd gjennom hele hennes karriere. I 2019 startet hun sitt eget firma, Soulspace Film: www.soulspacefilm.com