Arrangere en visning av

Fortellinger fra dusjen

Regissør: Teresia Fant
Lengde: 25 min

Skoledusjer: et uunngåelig kapittel i ungdommers liv.

Om filmen

Svettelukt, håndklepisking og hårspray: skolegarderoben er et episenter for forlegenhet og lykke, ensomhet og samhold, i en tid med mange endringer. Dagens generasjon har flere alternativer for å uttrykke personlig identitet, men det er få som forteller om et bekymringsløst forhold til kropp og felles dusj.

Fortellinger fra dusjen gir oss et innblikk i hva det vil si å være ung og eksponert foran klassekamerater i dag.

Dekker du hårete ben - eller eier du det? Er parfyme nok til å dekke lukten av svette? Hvilke ekstra hensyn føler du på hvis du er homofil eller trans? Unge tenåringer beskriver hvordan de erter hverandre og støtter hverandre - og hvordan et blikk eller en kommentar kan gjøre dagen din eller ødelegge året ditt.

Fortalt gjennom klipp fra over 30 intervjuer - og dansescener - skaper Fortellingen fra dusjen et bilde av en kompleks tid i unge menneskers liv, hvor garderoben er et samlingspunkt for både glede og skam.

Arrangere en visning

Skoler

Fortellinger fra dusjen har turnert på mange skoler siden 2022. Den er spesielt god til å engasjere unge mennesker fra 12 år og oppover om emner de er interessert i, men som noen ganger kan være vanskelige å ta opp. For å hjelpe til med å starte samtalen kan vi tilby ulike resurser, som filmstudiearket som kobler filmen til utdanningsmål for ulike skolefag. Organisasjoner som Sex og Politikk og Verdensdagen for psykisk helse har også laget undervisningsmateriell tilpasset filmen, som tar for seg temaer som kroppspress, mobbing og identitet.

Filmen er tilgjengelig for skolevisninger gjennom Den kulturelle skolesekken (DKS). Hvis en DKS-turné ikke er satt opp på din skole eller i din kommune, vennligst les videre om hvordan man booker sin egen visning. 

Arbeidsplasser, organisasjoner og høyere utdanning

Fortellingen fra dusjene kan også gi foresatte, lærere, trenere og andre ungdomsarbeidere et viktig innblikk utfordringer tenåringer møter i dag. Hvis du ønsker å sette opp en visning ved din arbeidsplass, organisasjon, i ditt lokalsamfunn eller ved ditt universitet, vennligst fyll ut skjemaet nederst på denne siden og les vår arrangements veileder for mer nyttig tips og råd.

Øyvor Dalan Vik, Periskop

Fortellinger fra dusjen er ikke bare et viktig prosjekt, den er også en kunstnerisk triumf.

Booke en visning

Dersom du ønsker å sette opp en filmvisning, vennligst fylle ut skjemaet. Inkludere filmtittelen og informasjon som dato og sted for visningen, hvem visningen er for (arbeidsplass / organisasjon / skole / konferanse), og beregnet publikumsstørrelse.

Contact Form