Arrangere en visning

Odelsgut og Fantefølge

Regissør: Merethe Offerdal Tveit

Lengde: 49 min

“Kunstverket som snudde ei lita bygd på hodet.”

Om filmen

Ei lita bygd i Gudbrandsdalen blir liggende avsides på grunn av en ny motorveg tunnel. En gruppe kunstnere inviteres til bygda for å gi innbyggerne en offentlig kunstinstallasjon til trøst. Men installasjonen går ikke som forventet og verker opprør blant innbyggerne. Den prisbelønte filmen: Odelsgutt og fantefølge forteller historien om en konflikt som ender opp med å samle et lokalsamfunn.

Filmen trekker frem sentrale spørsmål rundt identitet, bygdesamfunnenes overlevelse, fordommer og skiftende perspektiver. Den spør: hva er kunst?

Odelsgutt og fantefølge kan bidra til å åpne opp dialog i lokalsamfunn om identitet, fornyelse, lokal utvikling, regional planlegging, offentlige kunstprosjekter og beslutningsprosesser. Vi anbefaler også filmvisninger til kunst-og kulturinstitusjoner, museer, og gallerier for å igangsette samtaler om kunstens makt til å provosere, informere og endre perspektiver.

Arrangere en visning

Skoler

Hvis du ønsker å vise filmen i ditt klasserom kan vi tilby et filmstudieark som kobler filmen til utdanningsmål for ulike skolefag, fra 8.trinn til videregående. Filmen er også tilgjengelig for visninger på utvalgte skoler gjennom Den Kulturelle skolesekken (DKS). Hvis ingen Odelsgut og Fantefølge turné er planlagt for din skole, vennligst les videre for informasjon om hvordan du kan arrangere din egen visning.

Arbeidsplasser, organisasjoner og høyere utdanning

Hvis du ønsker å sette opp en visning ved din arbeidsplass, organisasjon, i ditt lokalsamfunn eller ved ditt utdanningsinstitusjon, vennligst fyll ut skjemaet nederst på denne siden og les vår arrangements veileder for mer tips og råd.

Øyvor Dalan Vik, Dagens Næringsliv

«Dokumentarfilmen Odelsgut og fantefølge er årets hittil morsomste dannelsesreise.»

Booke filmen

Dersom du ønsker å sette opp en visning av Odelsgut og fantefølge, vennligst fylle ut skjemaet. Vennligst inkludere filmtittelen og informasjon som dato og sted for visningen, hvem visningen er for (arbeidsplass / organisasjon / skole / konferanse), og beregnet publikumsstørrelse.

Contact Form